Stevie Wonder krijgt muurschildering van 30 meter in Detroit

Soul Radio Nieuws

Detroit’s Music Hall, de concertzaal in de Motown-stad, wordt gesierd met een 30 meter hoge muurschildering van Motown-legende Stevie Wonder gezeten achter de toetsen.

De schildering wordt gemaakt door kunstenaar Richard Wilson uit Londen, die al eerder soortgelijke schilderingen maakte van artiesten als Roy Ayers en Will Smith. "Voor mij is hij de grootste nog levende zanger, liedjesschrijver en muzikant. Over 300 jaar zal hij volgens mij vergeleken worden met Beethoven, Mozart, Bach - zo groots is zijn invloed op de menselijkheid", aldus de 45-jarige Wilson.

Superfan Richard Wilson arriveerde begin mei in Detroit om het project te starten op zijn eigen kosten. Hij betaalt zijn eigen accommodatie, de benodigde apparatuur en de benodigde verf, bijna 400 liter muurverf. Volgens een voorzichtige schatting bedragen de totale kosten zo'n $ 10.000. "Ik krijg niet betaald en het kost een vermogen, maar ik ben al te ver op weg om te stoppen", vertelt Wilson. De schildering is gebaseerd op een iconische foto uit 1976 van Wonder aan de toetsen, met een T-shirt aan met de tekst "contusion", de titel van een Wonder-instrumental van het legendarische Wonder-album 'Songs In The Key Of Life' uit 1976.

De schildering moet in juni 2019 gereed zijn.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl