Biopic Teddy Pendergrass in de planning

Soul Radio Nieuws

Warner Bros. heeft de rechten verworven om een film te maken over soullegende Teddy Pendergrass. Zanger/acteur Tyrese Gibson is verheugd de singer-songwriter te mogen vertolken.

"Het is een eer om aan deze reis te beginnen. Dit is de rol waarvan ik voel dat ik er voor geboren ben", aldus Gibson. "Teddy Pendergrass omhelsde me en gaf mij voor hij overleed de verantwoordelijkheid om zijn verhaal te vertellen." Gibson neemt ook samen met Lee Daniels en Donald De Line de productie op zich. Teddy's weduwe, Joan Pendergrass is executive producer.

Teddy Pendergrass brak begin jaren 70 door als leadzanger van Harold Melvin & The Blue Notes en was te horen op hits als 'If You Don't Know Me By Now', 'The Love I Lost', 'Don't Leave Me This Way' en 'Wake Up Everybody'.

Na meningsverschillen ging Pendergrass solo verder, wat hem veel succes bracht: vier platina en twee gouden albums, vijf Grammy-nominaties en wereldwijd uitverkochte zalen. Teddy's manager, Shep Gordon, zag dat hij vooral een vrouwelijk publiek trok en kreeg het idee voor een 'women-only' concertreeks, waarmee een trend was geboren.

De zanger raakte verlamd bij een auto-ongeval in 1982. Pas in 1985 zou hij weer voor het eerst optreden en wel tijdens Live Aid, waar hij 'Reach Out And Touch' zong met Ashford & Simpson.

In de jaren daarna pakte hij in een wat rustiger tempo zijn carrière weer op, tot hij in 2007 stopte met optreden. Na een succesvolle operatie aan darmkanker in 2009 kreeg hij binnen enkele weken ademhalingsproblemen waaraan hij op 13 januari 2010 overleed. Teddy Pendergrass werd 59 jaar.

Bekijk hier Teddy Pendergrass met 'Come Go With Me/Close The Door', live in London (1982):

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl