James Ingram (66) overleden

Soul Radio Nieuws

Soulzanger James Ingram is overleden. Ingram werd bij het Nederlandse publiek vooral bekend met de hits 'Yah Mo B There', een duet met Michael McDonald en 'Baby Come To Me' met Patti Austin.

De muzikale loopbaan van James Ingram startte eind jaren 70 toen hij deel uitmaakte van de groep Revelation Funk en toetsenist was voor de legendarische Ray Charles. De grote doorbraak kwam begin jaren 80 toen Ingram als zanger van een demo werd 'gespot' door Quincy Jones, die hem prompt vroeg mee te werken aan zijn album 'The Dude'. Het leverde Ingram drie Grammy-nominaties op: Best New Artist, Best Male Pop Performance ('Just Once') en Best Male R&B Performance voor 'One Hundred Ways', waarvan hij de laatste verzilverde.

James Ingram was bijzonder succesvol met duetten. Zo scoorde hij in 1983 een grote hit met 'Baby Come To Me', samen met Patti Austin. Een jaar later ontving hij drie Grammy-nominaties, waaronder een voor een tweede duet met Austin ('How Do You Keep The Music Playing?').
In 1985 werd Ingram weer drie keer genomineerd voor een Grammy, waarvan hij die voor Best R&B Performance by a Duo or Group with Vocals won met het duet 'Yah Mo B There', samen met Michael McDonald. In zijn carrière verzilverde Ingram 2 van de 14 Grammy-nominaties.
Andere succesvolle samenwerkingen waren er met 'Somewhere Out There' (duet met Linda Ronstadt, 1988), 'The Secret Garden' (1990, met Al B. Sure, El DeBarge, Barry White en producer Quincy Jones) en 'When You Love Someone', een duet met Anita Baker uit 1996. Ook laatstgenoemde song werd genomineerd voor een Grammy.
In 2006 nam hij met Angie Stone 'My People' op, een statement voor de zwarte gemeenschap.

Het laatste album van James Ingram, 'Stand (In The Light)' verscheen in 2008 en werd mede geproduceerd door Quincy Jones.

James Ingram overleed thuis in Los Angeles op 29 januari 2019 aan hersenkanker

Bekijk hier de Extended Version van 'Yah Mo B There', inclusief studio footage:

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl