Maxwell: nieuwe single, album uit in 2019

Soul Radio Nieuws

Vooruitlopend op de release van zijn nieuwe album heeft Maxwell de single 'Shame' uitgebracht. De single behandelt een actueel thema: liefde in het huidige social media-tijdperk. Beluister de single hieronder

"Social media heeft een aparte wereld voortgebracht waarin mensen alles bekijken dat je doet, inclusief je mislukkingen: men haalt vaak zelfs vreugde uit jouw pijn", vertelt de zanger. "Hierdoor ontstaat een soort obstakel voor echte intimiteit, omdat we vooral bezig zijn met hoe we overkomen, voldoen aan verwachtingen, hoe we er uit moeten zien, wat we zouden moeten bezitten en wat we moeten nastreven. Het is een parallel universum, het is niet echt". 'Shame', gaat volgens Maxwell over het afzetten van het masker van verwachting en het opzij zetten van de angst om 'echt' en kwetsbaar te zijn.

De single is een voorloper van het nieuwe album 'Night' dat in 2019 verwacht wordt, al blijft dat afwachten. Eerder gaf hij al aan het in 2017 te willen uitbrengen, wat niet lukte. In ieder geval zou het de voltooing betekenen van de trilogie die in 2009 begon met 'BLACKsummers’night' en waarvan in 2016 het tweede deel 'blackSUMMERS’night'.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl