Prince (57) overleden

Soul Radio Nieuws

Muzieklegende Prince is overleden, zo heeft zijn agent bekend gemaakt. Prince was de laatste weken ziek. Op 15 april maakte zijn privévliegtuig na een optreden een noodlanding, waarna de artiest kort werd opgenomen in het ziekenhuis.

Een dag later gaf Prince al weer een concert. Kort voordat zijn dood bekend werd gemaakt bevestigde de Sherrif van Carver County dat het onderzoek deed naar een overlijden op Prince's Paisley Park landgoed. De doodsoorzaak is nog niet bekend gemaakt.

Prince Rogers Nelson was zanger, songwriter, producer, arrangeur en multi-instrumentalist. Eind jaren 70 kwam het eerste commerciële succes met het album "Prince", dat platina werd, mede dankzij de singles "Why You Wanna Treat Me So Bad" en "I Wanna Be Your Lover". Ook de opvolgers "Dirty Mind" (1980), "Controversy" (1981) en "1999" (1982) oogstten succes en waardering. De échte doorbrak kwam in 1984 met "Purple Rain", de soundtrack van de gelijknamige film, dat vier hitsingles voortbracht. Prince werd één van de populairste en meest invloedrijke artiesten van zijn tijdperk. 

Ook daarna bleef Prince, onder andere als TAFKAP (The Artist Formerly Known As Prince) en 'The Symbol' zeer productief. Maar liefst 33 albums zouden volgen - compilaties, New Power Generation albums en live albums nog niet meegerekend, laat staan de talloze songs en producties voor collega-artiesten. De laatste twee platen, HITnRUN Phase One en Phase Two verschenen in 2015. Prince maakte onlangs bekend aan een boek te werken: memoires onder de titel "The Beautiful Ones".

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl