John Legend & New Edition krijgen Hollywood Walk of Fame ster

Soul Radio Nieuws

In 2017 worden weer de nodige sterren toegevoegd aan de beroemde Hollywood Walk of Fame. Op de  lijst staan deze keer ook R&B-legendes New Edition en John Legend, zo is onlangs bekend gemaakt.

Andere vereerden in de 'recording' categorie zijn Hall & Oates, Clarence Avant, Ice Cube en Selena. De lijst wordt gecompleteerd met uiteraard film- en TV-sterren, maar ook radio- en theaterpersoonlijkheden. Een datum voor de ceremonie is nog niet bekend gemaakt.

John Legend
Dat John Legend voor een ster is uitgekozen zal niemand verbazen. De singer/songwriter en muzikant ís al goed bedeeld met Grammy Awards, een Golden Globe, een Academy Award en de minstens net zo betekenisvolle Hal David Starlight Award (van de Songwriters Hall of Fame). Belangrijker nog is dat Legend als 'bruggenbouwer' zowel R&B-liefhebbers als een groot mainstream publiek aanspreekt en bovendien meerdere generaties muziekliefhebbers weet te bereiken.

New Edition
Terwijl New Edition in de VS zonder meer van grote betekenis is, zal aan deze kant van de oceaan hun verhaal bij niet iedereen bekend zijn. Velen zullen zich de groep vooral herinneren als de boy band die (hier) bescheiden hits scoorde begin jaren 80 ('Candy Girl' en 'Mr. Telephone Man') en in 1996 ('Hit Me Off'). De faam en betekenis van New Edition reikt echter verder dan dat. 

De groep werd al in 1978 geformeerd, door Bobby Brown, Michael Bivins en Ricky Bell. Na 'slechts' tweede te zijn geworden tijdens een talentenjacht in 1982 nam de groep debuutalbum 'Candy Girl' op, met nieuwe leden Ronnie DeVoe en Ralph Tresvant. Het album bracht in de VS en UK drie hitsingles voort. In 1985 verliet Brown de groep. Hij werd uiteindelijk vervangen door Johnny Gill. In 1990 nam de groep een pauze waarin de leden aan andere projecten werkten, waaronder Bell Biv Devoe. New Edition kwam weer samen in 1996 en maakte het album 'Home Again'. Tijdens de gelijknamige tour verliet zowel de teruggekeerde Bobby Brown als Michael Bivins de groep waarna de rest van de tour werd afgeblazen. Daarna volgden nog meerdere reünies, meestal zonder Bobby Brown.

In 2011 kwam de groep weer samen en kondigde een serie optredens af in het kader van de 30e verjaardag van 'Candy Girl'. Begin 2012 moest Brown een aantal keer verstek laten gaan in verband met het overlijden van ex-echtgenote Whitney Houston.

Augustus 2015 kondigde B.E.T. (Black Entertainment Television) een miniserie over de groep aan, die in 2017 in première zal gaan.

Contact

Soul Radio
Postbus 411
1400 AK Bussum

E: info@soulradio.nl